Attent zijn naar een goede vriendin, zo doe je dat!

Vriendschap / 02 augustus 2019
Attent zijn naar een goede vriendin, zo doe je dat!
unsplash.com
Ben jij attent? Attente mensen maken het leven net wat spontaner en leuker. Gelukkig kun je het zelf ook zijn en kan je met een klein gebaar je beste vriendin al flink in het zonnetje zetten. Meedenken in bepaalde kwesties, net wat meer aandacht schenken op belangrijke momenten of haar verrassen met een spontane actie zijn daar goede voorbeelden van. Wij hebben 5 leuke ideeën voor je op een rij gezet om net wat meer attent door het leven te gaan!

1. Zet speciale dagen in je agenda

Begrijpelijk dat je niet iedereens verjaardag of belangrijke gebeurtenissen uit je hoofd kunt herinneren. Zet ze eens in je eigen agenda, hang een kalender op in je toilet of maak een herinnering aan in je telefoon zodat je op de dag zelf een melding krijgt. Stuur op deze dag een lief berichtje naar deze vriendin of bel even op. Het feit dat je aan iemand denkt, maakt zo’n dag net wat mooier. Zelf vind je het ook fijn om te merken dat er iemand aan je denkt, toch?

2. Bel eens wat vaker

Ben jij een flinke apper? Met een appje kan je al heel attent zijn, maar bellen is net wat meer persoonlijker. Neem de tijd om met je vriendin bij te praten via de telefoon en laat haar weten dat je gewoon even wilt horen hoe het met haar gaat.

3. Kaartje sturen

In dit digitale tijdperk is post ontvangen niet zo vanzelfsprekend meer. Verras je vriendin eens met een lief kaartje in de bus voor haar verjaardag, op een bijzondere dag of stuur “zomaar” spontaan een kaartje met een compliment. Je spreekt je waardering uit en persoonlijke post ontvangen is gewoon ontzettend leuk! Kleine moeite (helemaal nu je je kaartje online kunt maken!), groot gebaar!

4. Geef een kleinigheidje

Hoe leuk is het om op zijn tijd een kleinigheidje te ontvangen? Kom je passend tijdschrift, boek of heerlijk geurende kaars tegen? Neem het eens mee. Het gaat niet om de waarde van een cadeau, maar het gebaar dat je op dat moment aan haar denkt en hebt onthouden dat ze het leuk vindt!

Woont die lieve vriendin niet in de buurt? Via sites zoals Greetz kun je heel makkelijk een leuk cadeautje opsturen, zoals bijvoorbeeld een grote ballon of bosje bloemen.

5. Investeer in offline tijd

Heeft iemand een luisterend oor nodig? Ga een spontaan langs of regel een leuk uitje en laat haar haar verhaal doen onder het genot van een high tea, lange strandwandeling of dag in de dierentuin. Zo heeft ze goede afleiding en dit het perfecte moment om samen nog meer dierbare herinneringen te maken.

Wat doe jij meestal om attent te zijn naar een goede vriendin?

Lees hier wat vrouwen nog meer belangrijk vinden in een vriendschap.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223166

Nieuwe leden

03-08-2020
02-08-2020
02-08-2020
01-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum