Tips voor een bad hair day

Style & Beauty / 03 oktober 2019
Tips voor een bad hair day
Shutterstock
Iedereen heeft er wel eens last van, een bad hair day. Denk dan aan rare plukken, pluizig of juist vet haar. Vandaag wat tips om die bad hair day tegen te gaan.

Pluizig haar

Vaak de dames met dun of krullend haar hebben veel last van pluizig haar. Stop de volgende keer een klein busje haarlak en een oude borstel in je tas. Door wat haarlak op je borstel te sprayen en vervolgens je haar te kammen, tem je het pluizig haar. Daarnaast is het een aanrader om producten te gebruiken voor pluizig haar.

Vet haar

De dames met stijl haar of heel dik haar hebben sneller last van vet haar. De ultieme tip voor vet haar is het wassen van je haar te beperken tot maximaal twee keer per week. Je krijgt de neiging om het vaker te wassen, maar daardoor stimuleer je juist de aanmaak van talg, datgene dat je haar vet doet lijken. Overbrug de periodes tussen het wassen met een droogshampoo of door het in te vlechten. Op die manier verberg je je vette haar het beste.

Geen volume

Ondanks dat je misschien het gevoel hebt dat een volume shampoo en conditioner niet werkt, helpt het wel mee aan het proces. Maak daarnaast gebruik van een volumepoeder om je haar meer volume te geven. De werking is soms niet langer door een uur, maar door in je haar te kneden, komt je volume weer terug. Droogshampoo kan ook heel wat volume geven, dus maak daar ook zeker gebruik van.

Rare plukken

De beste methode is een muts of een beanie op te zetten. Helaas kun je het niet maken om bij elke gelegenheid een beanie op te zetten. Ga op zoek naar makkelijke en leuke haartutorials zodat jij in geval van nood je haar kunt invlechten. Zo zie je niks terug van die rare lokken. En mochten ze toch tevoorschijn komen, spray dan wat haarlak op een schuifje en steek het rare plukje snel weg.

Heb jij vaak een bad hair day?


Deel dit:

Geschreven door: Claudia Warnar - www.vintagirie.com

Claudia Warnar

Hi, ik ben Claudia. Ik ben een student geneeskunde aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Ik ben op jonge leeftijd naar België verhuisd om mijn droom achter na te gaan, dokter worden. Naast het menselijk lichaam heb ik nog meer passies. Ik houd van sporten, mijn familie en vrienden, samenwonen met mijn vriend en natuurlijk van schrijven. Ik vind het heel erg leuk om jullie te inspireren en te informeren met mijn artikels. Althans ik hoop dat ik jullie kan inspireren en informeren. Meer artikelen over fashion & haar vind je terug op www.vintagirie.com.

 Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223584

Nieuwe leden

10-08-2020
10-08-2020
09-08-2020
09-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin