Hydrateren die huid - 3 tips!

Style & Beauty / 01 oktober 2019
Hydrateren die huid - 3 tips!
Shutterstock
De huid kan een tekort aan vocht ontwikkelen door o.a verandering van het weer, een niet goedwerkende huidbarrière en natuurlijk een lage luchtvochtigheid door de verwarming die inmiddels weer regelmatig aan staat.

1. Douche niet te warm

Héérlijk; een lange, warme douche! Alleen... je huid wordt er niet zo happy van. Warm water tast je huidbarrière (het laagje dat je huid beschermd) aan wat weer kan resulteren in een droge, gedehydreerde huid.

2. Zet de verwarming een standje lager

Door het gebruik van de verwarming daalt de luchtvochtigheid wat de hydratatie in de huid zeker niet bevorderd. Kies ervoor de verwarming een standje lager te zetten of schaf een luchtbevochtiger aan.

3. Huidbarrière herstellen

Zoals je hierboven al las, bevindt de huidbarrière zich op het bovenste laagje van de huid. Het heeft een beschermende werking en is daardoor ontzettend belangrijk. Om je huidbarrière te herstellen kun je kiezen voor o.a ingrediënten die de het vocht in de huid herstellen. Met hyaluronzuur bijvoorbeeld. Ook vitamine C is een mooi ingrediënt om in je crème te hebben. Hier lees je wat vitamine C voor je huid doet. Bestudeer bij de aanschaf van een nieuwe crème de ingrediëntenlijst even goed en check of deze ingrediënten in de crème verwerkt zijn.

Hoe zorg jij voor een gehydrateerde huid?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226634

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
14
Kletspraatje
Herfst
3