Dode huidcellen verwijderen, waarom eigenlijk?

Style & Beauty / 22 november 2019
Dode huidcellen verwijderen, waarom eigenlijk?
Shutterstock
Iedere dag verliest je huid honderden dode huidcellen. Deze stapelen zich als kleine schubben op je bovenste huidlaag (de hoornlaag). Je kunt je voorstellen dat die bovenste huidlaag steeds dikker wordt en juist om die reden is het belangrijk je huid een handje te helpen.

Wanneer je de huid helpt bij het verwijderen van dode huidcellen doormiddel van een scrub of exfoliant, maak je de huid als het ware klaar voor iedere volgende stap. Denk hierbij aan een masker, serum of crème. Het verwijderen van dode huidcellen is nodig om die crème beter zijn werk te kunnen laten doen. De opneembaarheid van de huid wordt vergroot en eventuele dofheid wordt verminderd.

Wat is beter: Een scrub of een exfoliant?

Scrub - Een scrub werkt op basis van korrels die de dode huidcellen er letterlijk afboenen. Kies je voor een scrub, zorg dan dat de korrels héél fijn zijn en ga voorzichtig te werk zodat je de huid niet beschadigd. Gebruik een scrub ook zeker niet vaker dan twee keer per week.

Exfoliant - Een exfoliant werkt op basis van zuren. Deze zuren zorgen er ook voor dat die dode huidcellen verwijderd worden, alleen dan net op een iets vriendelijkere manier. Heb je een gevoelige huid? Dan is dit een betere optie!

Gebruik jij wel eens een scrub of exfoliant?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226540

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum