Deodorant: waar moet je op letten?

Style & Beauty / 23 augustus 2019
Deodorant: waar moet je op letten?
Bij het kopen van een deodorant lees je wellicht nooit de verpakking. Je spuit een beetje in de lucht om de geur te ruiken en gooit hem vervolgens in je mandje. Maar wellicht is het toch handig om die verpakking even onder de loop te nemen.

De ene deodorant is namelijk de andere niet. Je hebt de afgelopen jaren misschien weleens gehoord van alcohol, aluminium en parabenen. Deze ingrediënten wil je het liefst voorkomen in je deodorant want ze zijn schadelijker dan je denkt.

Aluminium

Aluminium staat bekend als ingrediënt die de kans op borstkanker vergroot. Echt wel schokkend, maar daarom ook héél belangrijk om te weten. Je gezondheid staat immers op nummer één.

Parabenen

Parabenen worden vaak gebruikt als conserveermiddel (datum verlenger). Ze zouden helaas een negatieve invloed hebben op de hormoonhuishouding. Nu is de discussie over dit onderwerp nog steeds niet helemaal afgerond. Maar in dit geval is het wellicht een idee om het zekere voor het onzekere te nemen.

Alcohol

Alcohol kan de huid irriteren en uitdrogen. Niet zo prettig wanneer jij net je oksels hebt geschoren. Juist dan wil je een product die een verzorgende en verzachtende werking heeft. Vermijd alcohol dus liever in een deodorant.

Let jij wel eens op de ingrediënten van je beautyproducten?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226540

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum