Het gouden uurtje voor mooie foto's!

Reizen & Cultuur / 06 augustus 2019
Het gouden uurtje voor mooie foto's!
Shutterstock
Licht is een belangrijk element in fotografie. Het doet meer voor je foto dan je denkt. Bij te hard licht word je foto flets en krijg je doffe kleuren. Het allerbeste moment om foto's te maken is tijdens het gouden uur, maar wat is dat en wanneer begint het gouden uur?

Midden op de dag schijnt de zon het felst. Dat licht maakt je foto flets. Dat wil je het liefst voorkomen. Tijdens het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, kan je de mooiste foto's maken. Het gouden uur is het eerste en het laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Op dit moment is het licht het mooiste om te fotograferen. Denk aan prachtige kleuren in de lucht, zacht licht, langgerekte schaduwen en alles krijgt een gouden randje.

Wanneer is the golden hour?

Wil je weten wanneer het gouden uur begint? Op de site golden hour kan je zien hoe laat het gouden uur begint op elke locatie. Het zachte licht is erg mooi bij portretfotografie en de adembenemende kleuren in de lucht zorgen voor een mooi schouwspel. Dus het gouden uurtje is ook perfect voor landschapsfotografie.


Deel dit:

Geschreven door: Hilde - - www.loverofthestars.blogspot.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226540

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum