Wat als ik niet zo’n wereldreiziger ben?

Reizen & Cultuur / 23 september 2019
Wat als ik niet zo’n wereldreiziger ben?
Shutterstock
Je hoeft maar even te scrollen op social media en ze komen al voorbij. De insta pro's die toffe foto’s posten van hun reisavonturen aan de andere kant van de wereld. Good for them, absoluut, maar aan jou is dat niet besteed. Zeker nu je het steeds meer voorbij ziet komen, kan het soms gek voelen dat je niet zo reislustig bent. Maar maak je geen zorgen; er zijn er veel meer zoals jij!

Vergelijken

We leven in een tijdperk waarin we meer dan ooit onze levens publiekelijk delen en zo is er dus ook volop gelegenheid je met een ander te vergelijken. Door het vergelijken, kunnen we onbewust valse overtuigingen creëren. Bijvoorbeeld dat reizen leuk 'moet' zijn.

Dat is natuurlijk helemaal niet waar! Zoals de één meer van zwarte kleding houdt en de ander liever bont gekleed over straat gaat, zo is het ook met dit soort dingen. Jij krijgt energie van andere dingen dan wereldreizigers en wanneer je dat van jezelf hebt ontdekt is dat helemaal oké.

Instagram-feed

Bedenk dat hetgeen dat jij leuk vindt om te doen, net zoveel waarde heeft dan een verre reis maken. Het gaat er immers om wat jouw gelukkig maakt. Ook als hun instagramfeed er een stuk mooier uitziet dan die van jou. Nou ja, is dat eigenlijk wel zo? Misschien zijn ze beter in het bij elkaar laten passen van hun foto’s, maar ook jij deelt momenten uit jouw leven die voor jou belangrijk zijn. Is dat niet net zo mooi?

Andere smaak

Probeer de wereldreizigers te zien als mensen met een andere smaak, want in feite is dat ook gewoon zo. Zij houden van reizen en jij houdt van andere dingen. Het zou toch ook superonhandig zijn als iedereen hetzelfde favoriete koekje had in de winkel? Dan zou die standaard uitverkocht zijn!

Sterker nog, misschien heb je zelfs een streepje voor op de wereldreizigers. Jij hebt geen verre reis nodig om geluk te ervaren, dus hoe rijk ben je dan?! En het scheelt ook nog eens in je portemonnee!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223172

Nieuwe leden

03-08-2020
02-08-2020
02-08-2020
01-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum