3 praktische tips voor meer me-time

Liefde & Gezin / 11 april 2019
3 praktische tips voor meer me-time
Shutterstock
Druk, druk, druk. Zo ervaren wij het leven tegenwoordig. Vol met zaken als werk, gezin, kinderen, relaties, familie, vrienden, hobby’s, huishouden, administratie en nog veel meer. We rennen van hot naar her en leven in de waan van de dag.

We zijn voortdurend aan het multitasken en proberen alle ballen in de lucht te houden. Dit is niet goed voor ons. Maar … hoe meer ballen, des te moeilijker het wordt. Niet verwonderlijk dat je er af en toe toch één moet laten vallen om de rest omhoog te houden. En die bal is -jammer genoeg- meestal jouw me-time.

Voordelen me-time

Tijd voor jezelf is noodzakelijk: de tegenhanger van me-time is namelijk stress. Een beetje stress is niet erg, dat is zelfs nodig. Langdurige stress echter heeft flinke fysieke en mentale gevolgen. Tijd voor jezelf nemen, betekent dus goed voor jezelf zorgen. Wat levert het je allemaal op?

  • Je voelt je energieker & fitter
  • Je hebt een betere weerstand
  • Je reageert minder (snel) prikkelbaar
  • Je bent vrolijker & relaxter
  • Je ervaart meer rust in je hoofd (= minder piekeren)
  • Je bent productiever
  • Je kunt je beter concentreren

Lukt het je niet tijd om vrij te maken voor jezelf? Misschien plan je je leven te vol of vraag je te veel van jezelf. Leer jezelf dan aan om dingen los te laten. Creëer lucht in je agenda. Dat doe je door bepaalde verplichtingen te schrappen, door taken te delegeren of door hulp in te schakelen.

Top 3 me-time tips


1. Schud je schuldgevoelens van je af

Opvallend is dat veel vrouwen zich schuldig voelen als ze me-time claimen. Dit hangt samen met het idee dat ze dan niet voldoen aan hun gedachten of overtuigingen. Als ze naar die schuldgevoelens luisteren, krijgen ze nooit dat moment voor zichzelf. Het is niet egoïstisch om goed voor jezelf te zorgen. Sterker nog: zelfzorg is nodig om er voor anderen te kunnen zijn.

2. Zeg eens ‘nee’

Las doordeweeks eens vaker een avond me-time voor jezelf in. Dat is jouw avond en daar komt niets of niemand tussen. Zeg vol overtuiging nee tegen vrienden, collega’s, maar ook tegen overwerk. Of nee tegen het huishouden en spreek af dat iemand anders dat van jou overneemt. Geniet optimaal van jouw me-time moment en doe waar jij zin in hebt en waar jij van ontspant. Alles mag en niets moet.

3. Je hoeft niet groot te denken

Me-time kun je ook nemen in maar 5 of 10 minuten. Heb je een hectische dag achter de rug? Maak je huis dan lekker warm en gezellig. Zet een lekkere kop thee of koffie en ga heerlijk ontspannen lezen. Druk op je werk? Ga tijdens de lunchpauze 10 minuten buiten wandelen. Dit levert je meteen meer energie, meer creativiteit en als bonus geluksstofjes in je hersenen op.

Onthoud dat het 'me-time balletje' één van de belangrijkste ballen is, die je in de lucht moet houden.


Deel dit:

Geschreven door: Suzanne Aslander - www.suzanneaslander.nl

Suzanne Aslander

Hoi, ik ben Suzanne Aslander en ik blog met veel plezier op vriendinnenonline.nl over alles wat met vitaliteit & stressvrij leven te maken heeft.

Graag deel ik mijn ervaringen, mijn expertise en mijn beste tips met jou over alles wat samenhangt met jouw mentale en fysieke vitaliteit. Denk aan: persoonlijke groei, werk/privébalans, stress, piekeren, beweging, voeding, hormonen, me-time en je passie volgen. Ik heb een eigen bedrijf en ik begeleid vrouwen om de regie op hun leven te (her)pakken, zodat ze weer bewust & vitaal genieten. Dat doe ik zowel live (workshops en trainingen) en via mijn online programma’s.

Ga samen met mij voor ‘less stress & more happiness’! Daarnaast ben ik auteur van het boek ‘Zorg met zin: handboek voor de vitale & bevlogen zorgprofessional.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226638

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
14
Kletspraatje
Herfst
3