Niet de beste seks met je partner?

Liefde & Gezin / 16 februari 2019
Niet de beste seks met je partner?
Shutterstock
Dames, zeg eens eerlijk: de beste seks die je ooit had, is dat de seks met je partner? Of vind je diep in je hart dat de seks lekkerder kan? Het is een heikel punt, ik weet het. Maar het goede nieuws is: er valt wat aan te doen.

Some girls have all the luck: de man van hun dromen is niet alleen een god in bed, maar hij houdt ook nog eens van dezelfde manier van vrijen als jij. De realiteit is dat het best vaak voorkomt dat geliefden niet automatisch perfect matchen op seksueel gebied. Laat je daardoor niet deprimeren of van de wijs brengen: lust is makkelijker bij te sturen dan liefde.

Reality check in bed

Als je net met je partner samen bent, is de seks vaak superspannend en dus heel lekker – want nieuw. Maar na een tijdje trekt die roze wolk weg en krijg je op allerlei fronten, ook tussen de lakens, te maken met een reality check. Soms kom je dan tot de constatering dat jullie beleving van wat goede, fijne seks is, niet helemaal hetzelfde is. Dan kun je drie dingen doen: je Grote Liefde de deur wijzen en verder zoeken naar De Ideale Man, treuren dat je Grote Liefde en je Grote Lust niet 100% samenvallen maar je er verder bij neerleggen, of er wat aan doen. Mijn advies is natuurlijk het laatste!

Vuurwerk in bed

Je hebt vrouwen die houden van een gepassioneerde vrijpartij, met veel voorspel met zoenen, strelen enzovoort. Valt zo’n vrouw voor een geweldig leuke man die houdt van doelgerichte, bijna porno-achtige seks, dan is de kans groot dat jullie geen vuurwerk beleven in bed. Je hebt ook vrouwen die in het dagelijks leven zo gewend zijn om de touwtjes in handen te hebben, dat ze in bed evenmin de regie loslaten. Valt zo’n vrouw voor een geweldig leuke man die gelijkwaardigheid (ook tussen de lakens) hoog in het vaandel heeft, dan is vuurwerk in bed eveneens vaak ver te zoeken.

Allerhoogste staat van opwinding

Want: beide typen vrouwen krijgen niet wat ze nodig hebben om in de allerhoogste staat van opwinding te raken. Of in gewoon Nederlands: om zo bloedgeil te worden dat jullie samen sterretjes zien van genot. Het ‘zachte’ type krijgt niet het voorspel dat ze nodig heeft om alle remmen los te laten; de controlfreak wordt onvoldoende gepusht om zich totaal over te geven. Logisch dat deze vrouwen maar middelmatig opgewonden worden, dat de seks niet spetterend is en dat ze zelden staan te springen van zin in hun partner.

Mannen willen wel!

Wat je daaraan kunt doen: wees eerlijk en openhartig, vertel je partner wat jij nodig hebt om volkomen in extase te raken. Gooi je schroom overboord, want de meeste mannen doen maar wat graag hun uiterste best om jou ultiem te laten genieten – zeker als ze echt van je houden.

Voorspel-les

Ben jij van het zachte type, vertel je partner dan dat de seks er vele malen geweldiger op wordt als hij het juiste voorspel geeft. Weet hij niet zo goed hoe dat moet omdat dat gewoon niet zo in zijn systeem zit, attendeer hem dan eens op een cursus erotische massage. Hier leert hij de fijne kneepjes van een super opwindend, uitgebreid voorspel, waarmee hij jou zo opgewonden maakt dat ook je g-spot te vinden zal zijn. Als hij dit plekje bij jou gaat ontdekken en merkt in welke staat van genot hij jou kan brengen, dan zal hij graag z’n best doen jou te geven wat je nodig hebt.

Dominant voorspel

Voor de ‘women in control’ wordt het iets moeilijker. Jullie moeten leren loslaten, dames! Stop met het ‘bijsturen’ van je partner, ook (en vooral!) tussen de lakens – je maakt hem er alleen maar onzeker door. Jij moet jezelf leren durven overgeven en hij moet het heft in handen durven nemen, om jou te overrompelen en in een zalige staat van opwinding te brengen. Bekijk (samen of apart: geef hem ruimte) eens mijn tips voor een dominant voorspel. Of overweeg sekscoaching voor stellen, want totale overgave (en genot!) gaat verder dan sekstechnieken alleen: er is begrip voor elkaar voor nodig.

Geweldig seksleven

Maar het allerbelangrijkste is: treur niet en geef de moed niet op. Want als jullie echt dol zijn op elkaar, is het is toch de moeite waard om samen te investeren in een geweldig seksleven? Sterker nog, dan is dat toch superleuk? Ik durf te wedden dat jouw partner je hetzelfde genot kan geven als je-weet-wel-wie, die ene man die misschien niet je grote liefde was maar die je in bed wel in de allerhoogste sferen kon krijgen. Place your bets, ladies


Deel dit:

Geschreven door: Tania Mulder - www.goedeminnaar.nl

Tania Mulder

Tania is een ervaren sekscoach die via workshops, cursussen en privé-coaching mannen en vrouwen helpt elkaar beter te begrijpen tussen de lakens en daardoor nog meer van elkaar te genieten. Ze is regelmatig te gast in tv-programma’s zoals Beter in Bed (RTL) en Spuiten & Slikken (BNN). Meer over Tania op haar site: www.goedeminnaar.nl of www.cursuserotischemassage.nlLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226634

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
14
Kletspraatje
Herfst
3