Cocky D

Profielfoto

Ik ben Cocky, 33 jaar en woon met mijn grote gezin midden op de Biblebelt.

Vier jaar geleden kreeg ik een tweeling, waardoor ik binnen vier jaar vier kindertjes had! Erg leuk, maar ook erg grote kans om de rest van je leven geen enkele aandacht meer te besteden aan iets anders dan je gezin en je joggingpak ;-).Mijn man heeft mij dan ook enorm aangemoedigd om iets te doen waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Ik hoefde niet lang na te denken over wat dat zou zijn…

Na mijn studie Psychologie heb ik gewerkt op een school voor pubers die niet meer mee konden draaien in het reguliere onderwijs en daardoor veel spijbelden. Het viel mij toen, als keurig christelijk en beschermd opgevoede jonge vrouw op, hoeveel van die tieners uit een gebroken gezin kwamen.

Later, toen ik bij een christelijke jongerenorganisatie werkte, ontwikkelde ik met mijn collega’s methodes om in kerkelijke gemeenten aandacht te besteden aan relaties. Want ook daar “was zoveel nood”, zoals dominees dat zo mooi kunnen zeggen.

Drie jaar geleden begon ik mijn praktijk voor relatiecoaching. Het is geweldig werk! En nee, echt niet altijd leuk. Relatieproblemen zijn verschrikkelijk. Mensen worden er letterlijk ziek van. Maar ik zie ook mooie dingen gebeuren. Mensen die weer naar elkaars hart kunnen kijken en elkaar hun eigen, gepijnigde hart durven te laten zien. Jonge stellen, vol van liefde en idealen die aan het begin van de rest van hun leven samen staan. Het is nooit saai. Soms wel wanhopig (want natuurlijk hoop ik ten diepste dat elk stel de rest van hun leven gelukkig samen wordt). Maar ik geloof erin. Ik geloof dat mensen samen gelukkig oud kunnen worden en ik hoop met veel geduld iets van die hoop over te kunnen brengen.

Daarnaast geef ik regelmatig workshops over relaties (en de daaraan gerelateerde onderwerpen) en heb ik gastlessen gegeven op middelbare scholen over alle toestanden rondom Liefde, Relaties en Seks. Momenteel ben ik een boekje aan het schrijven voor jonge stellen, die nog veelbelovend en heel verliefd aan het begin staan van de rest van hun leven samen.

Ik ben al ruim 11 jaar getrouwd met mijn Grote Liefde. Hij is niet altijd blij dat hij getrouwd is met een relatiecoach ;-). Maar gelukkig hebben ook wij onze ruzies en dan vergeet ik alles wat ik weet over relaties. Dat dan weer tot zijn grote frustratie hahaha… Hij zit in de politiek en heeft zijn eigen bedrijf (DRUK!!!) en soms is het echt schipperen om ons te blijven realiseren wat er nou echt belangrijk is in ons leven: ons gezin en onze relatie. Maar we hebben ooit de keuze gemaakt om A) Niet te scheiden en B) Niet bij elkaar te blijven voor kinderen, dus investeren we veel in elkaar. Helemaal niet zo vervelend trouwens ;-)!

Ik hoop dat je geniet van mijn blogs en er hier en daar ook nog een wijsheidje van opsteekt!

Gulle groet,

Cocky.

www.cockydrost.nl