Opnieuw in je eentje na een relatiebreuk, en nu?

Liefde & Gezin / 09 mei 2019
Opnieuw in je eentje na een relatiebreuk, en nu?
Shutterstock
Het is gebeurd, je relatie is voorbij. Wat nu? Elke relatie is anders dus ook elke breuk is anders. Misschien woonde je immers al jaren samen met je partner, misschien bleek het net na het bij elkaar intrekken dat het niet zou lukken. Misschien hebben jullie kids, misschien zijn die er niet. Misschien was de breuk jouw keuze, misschien die van je partner.

Echter, of je nu gewoon samenwoonde, een samenlevingscontract had of gehuwd was, elke breuk gaat gepaard met een rouwproces. Hier lees je onze tips om een vriendin die gaat scheiden op weg te helpen. Maar vandaag focussen we helemaal op je eigen ervaringen, je eigen pad en hoe je jouw nieuwe leven het beste start!

Social media is uit den boze

Het is 2019, we kunnen er niet meer om heen, Facebook, Instagram en Twitter zijn overal. Dus ook je ex zit er op. Het is dan ook beter om deze even te verbergen, te blokkeren of zelfs als vriend te verwijderen als je het moeilijk hebt. Die afstand nemen is dubbel. Enerzijds emotioneel, zo word je immers niet constant geconfronteerd met beelden van een eventuele nieuwe relatie. Of wil je niet de hele tijd controleren waar de persoon die je ooit lief had nu mee bezig is. Radiostilte na een breuk kan voor beide partijen dan ook erg helend zijn. Zo kan je de breuk verwerken zonder al te veel extra noise en kan je op termijn alles beter een plek geven. Natuurlijk beseffen we dat contact houden, al is het maar voor praktische redenen, vaak moet. Hier komt de praktische kant van het afstand nemen tevoorschijn. Want, tenzij je erg vriendschappelijk uit elkaar ging, beperk je het contact beter. Zeker bij een scheiding, ook als er kinderen bij betrokken zijn, kan wat je op social media post gebruikt worden in de rechtbank. Wij moedigen openheid aan, maar in dit geval denk je beter altijd goed na voor je iets post, en pas je privacy-instellingen beter aan.

Maak het jezelf makkelijk

Als je samenwoonde, dan is de kans groot dat je iets nieuws moet zoeken. Vaak gaat het dan om een kleinere woning. Daar is niets mis mee. Sterker nog, je eigen stekje inrichten kan juist helpen bij het rouwproces. Je nieuwe huis of appartement kan je helemaal naar je eigen smaak inrichten. Maar wat doe je dan met al die meubels die je even niet kwijt kan? Of misschien moeten de TV, de magnetron en de koelkast nog verdeeld worden, maar raken jullie er niet meteen uit? Vast en zeker zijn er items die je wilt houden maar waarvan je het even emotioneel niet aan kan ze te zien? Een tijdelijke opslag kan dan een oplossing zijn; je kunt hiervoor bij een aanbieder als Boxie24 terecht.

Herinner wie je bent en bepaal waar je naartoe wilt

Een relatie bepaalt sowieso een groot deel van je identiteit. Een breuk gaat dus vaak gepaard met een identiteitscrisis en eigenlijk begin je een nieuw leven. Je moet opnieuw leren alleen te zijn en vooral hiervan te kunnen genieten. Je zal beslissingen moeten nemen en daar ligt precies je kracht in. Wie ben je? Waar ben je goed in? Waar houd je van? Wat verwacht je van een nieuwe relatie? Schrijf alles op, denk goed na en ga concreet stappen ondernemen om je onafhankelijkheid terug te winnen. Wees niet te beroerd om hierbij steun te zoeken, of dat nu professioneel is of in je vriendenkring, wees open over wat je voelt en welke behoeftes je hebt. Plan ook fijne uitjes of gezellige avonden in, want je bent meer dan die breuk. Online nieuwe vriendinnen maken kan ook een aardig verzetje zijn. En dat kan je natuurlijk fijn in onze community!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226628

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum