10 tips voor sterke relaties

Liefde & Gezin / 04 maart 2019
10 tips voor sterke relaties
Shutterstock
Misschien heb je, voor je ging samen wonen met je partner, met veel mannen een date gehad en had je een ideaal beeld van hoe een relatie eruit moest zien. Waarschijnlijk heb je vaak gedacht dat je jouw prins op het witte paard had gevonden. Maar al snel bleek dat het ook gewoon maar een mens was, die fouten maakt zoals elk ander persoon

Liefde alleen maar romantiek?

Maar waarom laten films zoals de Titanic en Romeo en Juliet ons geloven dat de liefde alleen maar bestaat uit romantiek. En zitten wij met zakdoeken op de bank als een man weer eens zijn liefde bewijst door te sterven uit liefde voor zijn vrouw. Nou waarschijnlijk gewoon omdat er best weleens momenten zijn dat wij onszelf even 'Julia' voelen. Maar na jaren ervaring ben jij er vast ook wel achter gekomen dat een relatie vaak niks van een romantische film weg heeft.

10 voorbeelden van echte liefde vinden

Wat is dan pure liefde, we geven je tien voorbeelden om echte liefde te vinden en je happy te voelen in je relatie.

 1. Kijk naar je partner hoe hij echt is
  Natuurlijk ben je in het begin verliefd en is alles leuk aan hem. Maar probeer ook eens te kijken naar hem zonder die roze bril op. Je zal dan zien wie hij echt is, dan valt het later niet zo tegen als je roze bril is afgegleden en blijkt dat hij ook gewoon smakt tijdens het eten.
 2. Sta open om te leren van elkaar
  Zie de ander als een spiegel en leer van de reflectie. Hierdoor kan je een beter persoon worden.
 3. Voel jezelf ook goed alleen
  Leer ook om tijd alleen door te brengen, als je namelijk ook gelukkig voelt als je alleen bent dan voel je jezelf alleen maar completer als je samen bent.
 4. Houd van jezelf
  Echte liefde kan alleen bestaan als je ook van jezelf houdt. Je kan namelijk alleen liefde krijgen van een ander persoon als je dat ook aan jezelf geeft.
 5. Accepteer het normale
  We noemen het weleens een sleur als de vlinders ophouden met vliegen. Maar probeer er niet tegen te vechten. Elke relatie zal hierin belanden maar het is maar net hoe je ermee om gaat.
 6. Blijf dingen doen die je leuk vindt
  Om jezelf gelukkig te voelen in je relatie is het belangrijk dat je dingen blijft doen die jou gelukkig maken, want als jij gelukkig bent dan straal je dat uit en dat heeft een positieve invloed op je relatie.
 7. Let op de liefde die je geeft
  Kijk eens naar de liefde die je geeft aan je partner. What you give is what you get.
 8. Laat je verwachtingen los
  Probeer geen romantisch beeld te hebben maar vraag jezelf af wat jij zelf echt nodig hebt. Kijk niet naar anderen. Misschien wordt jij er wel helemaal benauwd van als je man elke week met een bos bloemen voor de deur staat.
 9. Probeer geen eenheid te worden
  Wil jij 'ons' worden? Laat dat gevoel dan snel los. Jij en zowel je partner blijven aparte individuen. Probeer gewoon samen het leven mooier te maken.
 10. Zorg voor je eigen geluk
  Relaties zijn er niet om van jou een perfect persoon te maken maar om jou en je partner meer verbonden te laten zijn met het leven en met elkaar. Laat je relatie niet jouw geluk bepalen.

Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226638

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum