Waarom het voorjaar de perfecte tijd is voor je schilderwerk

Home & Kitchen / 29 april 2018
Waarom het voorjaar de perfecte tijd is voor je schilderwerk
Shutterstock
Een keer in de zoveel tijd moet je (huis) er aan geloven: schilderen! De kozijnen, deuren, muren en de trap hebben nou eenmaal af en toe een oplapbeurt nodig om je huis goed in onderhoud te voorzien. Dat betekent schuren, repareren waar nodig, verven en aflakken! Het ene onderdeel moet wat vaker gebeuren dan de ander, maar het is al met al absoluut een activiteit die je aan je grote voorjaarsschoonmaak toe mag voegen. Dit is niet voor niets de perfecte tijd van het jaar om de ladder op te gaan!

Binnenshuis schilderen

Binnenshuis mogen kozijnen, deuren, muren en de trap om de paar jaar wel een opfrisbeurt krijgen. De trap wordt vaak vergeten, maar wordt natuurlijk wel dagelijks veel gebruikt. Gelukkig kan je elk moment van het jaar beginnen met schilderen, maar let er wel op wat de temperatuur is van de dag dat je aan de slag wilt gaan. Te warme temperaturen boven de 20 graden kunnen alsnog slecht voor de verf zijn, terwijl te koude temperaturen ook niet goed zijn. Reden genoeg om in het voorjaar met een aangenaam temperatuurtje aan de slag te gaan. Bovendien kan je zo nadien je huis lekker luchten, zonder dat je huis meteen verandert in een vrieskist.

Buitenshuis schilderen

Het voorjaar is qua temperatuur de perfecte tijd van het jaar om buitenshuis bijvoorbeeld de kozijnen, deuren en sierhekwerk op te schuren en te verven. Zo om de 6, 7 jaar moet je er toch wel aan geloven. Vooral hekjes in de tuin worden weleens vergeten, totdat het verf eraf begint te bladeren. Zonde, want dit stadium kan je voor zijn, wanneer je het goed bijhoudt! Het kost wat werk, maar zo heb jij heel de zomer uitzicht op een prachtig, zo goed als nieuw hek. Met een paar kleine wijzigingen wat betreft plantjes, meubels en tuinverlichting heb je zo in een handomdraai nog voor de zomerperiode een nieuwe tuin!

Schilderwerk uitbesteden

Al met al kan schilderen wel veel tijd en moeite kosten. Binnenshuis heb je zo een paar uren werk aan muren, kozijnen, deuren en de trap. Heb je geen zin om zelf met de verfkwast aan de slag te gaan of moet er echt wel heel veel gebeuren? Ga dan bij jou (en je partner) na of een professional het niet beter kan doen. Kijk eens naar een aantal lokale schilderbedrijven die het werk voor je uit handen zouden kunnen nemen. Wees niet bang om een aantal offertes op te vragen en je zult zien dat je niet meteen de hoofdprijs hoeft te betalen. Bovendien kan je wanneer je het uitbesteed extra besparen door meerdere klusjes, zoals buitenshuis het hekwerk en binnenshuis de trap schilderen, door één man te laten doen.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226628

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum