Test eens hoe schoon jouw huis is

Home & Kitchen / 06 augustus 2018
Test eens hoe schoon jouw huis is
Shutterstock
Het lijkt wel of we bewuster dan ooit zijn van onze gezondheid. Welke factoren zijn schadelijk? Wat kunnen we beter niet eten en wat kan je het beste vermijden voor een lang, gezond leven? Er is steeds meer bekend op het gebied van voeding en beweging, maar heb je weleens aan het binnenmilieu gedacht? Oftewel: hoe schoon is jouw huis? Wat zie je niet met het blote oog, maar kan toch schadelijk voor je gezondheid zijn?

Het huis poetsen

Waarschijnlijk heb jij een vast patroon waarin je precies weet wanneer je wat schoonmaakt in huis. De meeste mensen maken op een bepaalde dag schoon en hebben vaste wasdagen. Denk jij daarbij ook eens aan het reinigen van het toetsenbord, de afstandbediening en je telefoon. Vaak zitten deze apparaten boordevol bacteriën, terwijl je je hier niet eens bewust van bent.

Houdbaarheid controleren

Ook zoiets wat er gauw bij in kan sluipen; levensmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is. Hoe vaak loop jij je voorraadkast en koelkast na? Het is goed om dit regelmatig te doen, zodat je zeker weet dat je geen ongewenste schimmels in huis krijgt. En ook de medicijndoos is goed om zo nu en dan te controleren, want als je een keertje goed ziek wordt, is het natuurlijk niet handig als alle medicijnen verlopen zijn.

Vage gezondheidsklachten

Heb je last van vage gezondheidsklachten en komt er eigenlijk niks concreets uit doktersbezoekjes? Dan zou je er eens aan kunnen denken om je huis eens te (laten) analyseren om te zien of er geen sprake is van luchtvervuiling, schimmels of andere factoren die je gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Bij organisaties zoals strooming.nl, kun je bijvoorbeeld een particulier binnenmilieu onderzoek laten doen.

Dit klinkt je misschien nog niet bekend in de oren, maar houdt eigenlijk in dat professionals je huis zullen onderzoeken op luchtkwaliteit en geuren. Zo onderzoeken ze ook tocht en reinigen ze ventilatiekanalen. Sommige schadelijke factoren in het binnenmilieu kun je namelijk helemaal niet zien. Want weet jij wat zich afspeelt in je waterleiding of luchtventilatie? Denk hierbij trouwens niet alleen aan je huis, maar bijvoorbeeld ook aan een camper of caravan. Zo weet je zeker dat jij en je gezin een frisse en gezonde leefomgeving hebben!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226634

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
14
Kletspraatje
Herfst
3