Maak je huis herfstklaar met deze voorbereidingstips

Home & Kitchen / 12 augustus 2018
Maak je huis herfstklaar met deze voorbereidingstips
Shutterstock
We zitten nog midden in een de zomer, maar aan al het goede komt een einde en er zullen weer koudere dagen aankomen. Naast volle bak genieten van de zon is de zomer het uitgelezen seizoen om klusjes binnenshuis te klaren om goed voorbereid de winter in te gaan. Gooi dat likje verf nog op de muur, onderhoud je openhaard en zorg dat jij straks op koude dagen in een sfeervol huis thuis zit. Met deze voorbereidingstips maak jij je huis herfstklaar!

Ontlucht je verwarming

Zijn die tikkende geluiden in de verwarming zodra je hem in het koude seizoen weer voor het eerst aanzet herkenbaar? Deze geluiden ontstaan door lucht in de leidingen. Wees deze irritaties voor en ontlucht je verwarming voordat je deze weer nodig zult hebben. Het is niet alleen handig om van het tikkende geluid af te zijn, het scheelt je ook een hoop energieverspilling.

Scoor fijne woonaccessoires

Halverwege de zomer liggen de eerste wintercollecties in de winkel (o.a. Zara Home en H&M Home hebben een erg leuke herfst/winter '18 collectie). Ideaal om alvast wat leuke kaarsen, plaids en fijne kussentjes in te slaan. Of loop eens bij de Hema of Action binnen voor wat grappig gadgets. Je huis kun je zo elk seizoen in een handomdraai een iets andere look geven. Verschuif eventueel wat meubels en je loopt zo een heel nieuw huis binnen!

Pleeg de nodige onderhoud aan je openhaard

Heb je een klassieke openhaard? Zorg dat je hem goed onderhoud zodat je er straks een winter lang van kan genieten en brandgevaar voorkomt. Maak hem goed schoon of boek op tijd een schoorsteenveger om je openhaard veilig en winterklaar te maken. Sla ook voldoende openhaardblokken via bijvoorbeeld Delangebv.nl in om lekker wat vuurtjes mee te stoken. Je kan het maar in huis hebben!

Voorkom energieverspilling

Voorkom dat je in de winter energie verspilt en neem je huis eens kritisch onder de loop. Waar kan je bijvoorbeeld het beste nog een tochtstrip plakken? Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil voor je energierekening betekenen.

Verven

Verven met 30 graden is geen slim idee, maar tijdens de iets minder warme, maar wel droge, dagen kun je perfect de nodige klusjes aanpakken. De buitenkant verven is net wat lekkerder met 18 graden dan wanneer het 8 graden is. En moet je binnenshuis aan de bak, dan kun je heerlijk alles doorluchten om de verflucht in een mum van tijd weer naar buiten te drijven!

Wat voor klusjes doe jij in deze periode?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226628

Nieuwe leden

26-09-2020
25-09-2020
25-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
14
Kletspraatje
Herfst
3