Interieur make-over met een klein budget

Home & Kitchen / 06 september 2019
Interieur make-over met een klein budget
Shutterstock
Zin om je huis een make-over te geven, maar heb je op dit moment niet het geld om het grootschalig aan te pakken? Dat hoeft ook niet altijd, wist je dat met slechts kleine aanpassingen in je interieur je je huis al heel anders in kunt richten? Het zijn soms de kleine veranderingen die een ruimte anders laten aanvoelen. Dat dit geen duizenden euro’s hoeft te kosten bewijzen deze budget interieur tips! Met een beetje creativiteit zijn sommige zelfs gratis!

Nieuwe raamdecoratie

Met wat nieuws voor de ramen ziet je huis er binnen een handomdraai heel anders uit. Met een kleine investering heb je bijvoorbeeld nieuwe horizontale jaloezieën! Met de keuze uit hout, aluminium of kunststof varianten in diverse kleuren versterkte het direct een sfeervolle, strakke of moderne look van een ruimte. Het is net even wat anders dan een gordijn en daarmee een goed alternatief of aanvulling op je raamaanzicht.

Dankzij internet (wij zijn fan van Pinterest!) zijn zoveel woontips gelukkig binnen handbereik en kan je goede ideeën opdoen voor je ramen, woonkamer, hal, keuken of slaapkamer!

Nieuwe focuskleur

Door accessoires in een aantal focuskleuren aan te houden, creëer je al gauw een eenheid in je interieur. Kies voor één (of meerdere) andere focuskleur(en) en breng deze verandering in bijvoorbeeld je woonkamer aan door een muur te verven of woonaccessoires te vervangen voor een aantal nieuwe exemplaren. Onder andere nieuwe kaarsen(houders), kussens en plaids kunnen een heel verschil maken in een ruimte.

Verschuif de opstelling van je meubels

Een creatieve tip die zelfs gratis is wat betreft verandering in je interieur is het verschuiven van je meubels! Je hebt niks nieuws nodig. Geef bijvoorbeeld de zitkamer maar eens een ander opstelling of draai bepaalde ruimtes om in huis. Zet de bank anders neer of draai de eettafel om.

Pimp je meubels

De kosten van een make-over kan al gauw oplopen als je de grotere meubelstukken gaat vervangen. Gelukkig is er ook nog een middenweg. Een kast of dressoir kan je bijvoorbeeld makkelijk opschuren en in een andere tint verven of lakken. Vervang bovendien die knopen voor nieuwe exemplaren en het lijkt net of je een nieuw meubelstuk hebt gescoord. Naast knoppen van kasten kan je ook denken aan nieuwe grepen voor je keuken of ander deur- of raambeslag.

Do it yourself

Je kunt namelijk ook gewoon zelf aan de slag gaan met het maken van een kast of woondecoratie. Eerder gaven we al tips om bijvoorbeeld je eigen woonkussens te maken! Zo heb je voor een klein budget ook nog eens een uniek item in de woonkamer staan.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226388

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum