Zin in een leuke beroepentest?!

Daily life / 13 augustus 2019
Zin in een leuke beroepentest?!
Shutterstock
De laatste tijd kwam de vraag weer een paar keer voorbij; of ik een test heb die helderheid kan brengen qua loopbaanrichting. Nu is het zo dat ik niet perse een voorstander ben van testen. Vaak komt eruit wat je eigenlijk zelf ook al wist of er komt iets uit waarvan je vervolgens niet zo goed weet wat je ermee moet. Al met al ben je dan nog niet echt veel verder dus.

Toch begrijp de behoefte aan testen ook weer wel. Zelf vind ik het eerlijk gezegd ook wel leuk om af en toe een testje in te vullen en te kijken of ik hoogsensitief, introvert of perfectionistisch ben en meer van dat soort dingen.

Loopbaantest

Nu kwam er pas een nieuwe loopbaantest voorbij, dus ik was nieuwsgierig. Een test van 5 minuten om te achterhalen welke persoonlijkheidskenmerken je hebt en welke beroepen erbij passen. Wie wil dat nou niet?
Meteen maar even uitgeprobeerd natuurlijk. Bij deze test moet je steeds kiezen uit twee beroepen of twee soorten taken. Heel eenvoudig en na een paar minuten kun je naar het resultaat.

En wat kwam er bij mij uit aan passende beroepen? Leerkracht en loopbaanadviseur. Tsja..

Leuk en informatief

Wat wel handig is, is dat je vervolgens op die beroepen kunt klikken en er dan meer info verschijnt over bijvoorbeeld het gemiddelde jaarsalaris, welke opleiding je ervoor nodig hebt, welke vacatures er zijn en hoe groot de kans op robotisering is. Alles bij elkaar toch leuk om te doen, informatief en grappig om te zien wat er uit zo’n vrij simpele test te halen is.

Zelf proberen?

Ben je benieuwd en wil je zelf de test ook doen, klik dan hier voor de gratis beroepskeuzetest en kijk of het je nog nieuwe inzichten oplevert.

De kans op robotisering bij het beroep van loopbaanadviseur blijkt 1% te zijn, dus ik zit voorlopig goed! Ik ben benieuwd wat er bij jou uit komt. Laat het hieronder weten als er bij jou iets leuks, verrassends of juist heel voor de hand liggends uitkwam.


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree

Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik help mensen die op zoek zijn naar ander werk met het achterhalen en vinden van hun droombaan. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles daar omheen. Wil je meer lezen? Vraag dan gratis mijn e-book aan: 'Netwerken, ook iets voor jou!' op www.dewerkcoach.nuLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223584

Nieuwe leden

10-08-2020
10-08-2020
09-08-2020
09-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin