Waarom keuzes maken zo belangrijk is

Daily life / 21 oktober 2019
Waarom keuzes maken zo belangrijk is
Shutterstock
Maak jij op dit moment de keuzes die het je mogelijk maken om het leven te leiden waar jij van droomt? Of maak jij andere keuzes?

Inspiratie

Ik las dit mooie stukje tekst: "Kiezen is altijd een beetje sterven, loslaten van je kinderlijke verlangen om alles te willen hebben en te kunnen. Je laat bepaalde zaken achter je. Maar kiezen is ook vooruitgang in het leven, het helpt je groeien in het leven. En kiezen is risico’s nemen, het betekent dat je niet alles onder controle kunt hebben. Want als je wacht op controle dan kom je nooit tot een keuze. Dan blijf je trappelen op de plek waar je nu bent."

Keuzes maken of er wordt voor je gekozen

Meestal weet je al wat je wilt kiezen en voel je het ook al heel lang. Maar uit angst loop je weg van de keuze waar je naar verlangt. Uiteindelijk zal er een keuze gemaakt worden of door jezelf of door omstandigheden om je heen. Daarom is het belangrijk om zelf een keuze te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt kiezen. Ik heb ze even op een rijtje gezet.

Tips om keuzes te maken:

1. Je kunt kiezen op een intuïtieve manier, dan voel je gewoon met heel je lijf dat dit het is. En heel vaak geeft het je een gevoel dat je laat stralen.

2. Vind je het lastig om op een intuïtieve manier te kiezen, luister dan naar je hart om tot een keuze te komen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld jezelf 2 alternatieven voor te leggen. Welke gevoelens roepen beide opties bij je op? Welke voelt licht aan? Ga daar dan voor.

3. Als je merkt dat je dan echt nog niet kan kiezen. Schrijf dan al je argumenten op om het wel of niet te doen en geef ze een cijfer. Als je ziet dat je ratio wint van je hart, houd dan in je achterhoofd dat het jouw hart is wat altijd het duidelijkst spreekt over jouw verlangen. Succes!

Hoe maak jij meestal belangrijke beslissingen?


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226374

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum