Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Daily life / 27 september 2019
Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?
Shutterstock
Sollicitatiebrieven.. je hebt er vast een aantal geschreven, recentelijk of wat langer geleden. Hoe zag je brief eruit? Ik geef je vandaag een aantal tips voor een goede sollicitatiebrief.

Met wat voor gevoel ging je zitten en wat wilde je op papier terug laten komen? Pak je laatste brief er nog eens bij en beantwoord deze vragen eens voor jezelf. Komt in deze brief echt naar voren dat:

  • Jij de JUISTE persoon bent voor de baan?
  • Spat de energie er vanaf?
  • Ben jij het echt, of had ik hem ook kunnen sturen?

Formeel en saai

Heel vaak maken we sollicitatiebrieven veel te formeel en ook nog saai. In mijn tijd als leidinggevende zag ik zo vaak dezelfde soort brieven en cv’s dat ik me wel eens af vroeg, waar is de echte persoon achter de brief? Die ene aparte brief, of dat c.v. wat net anders was, dat er net uit sprong, die mensen nodigde ik uit. Omdat ik een stukje van hun persoonlijkheid zag, ik energie voelde of de passie er vanaf spatte om echt voor die baan te gaan.

Vaak als ik deze persoon uitnodigde voor een gesprek en hij of zij de kamer kwam binnenlopen, voelde ik al dit is een goede keuze. Wat tijdens een gesprek (wat ik nooit alleen deed) bevestigd werd. Niet alleen door mij, maar ook door mijn gesprekspartner.

3 tips!

Ik geef je graag de volgende tips mee voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

  • Zorg ervoor dat jouw cv en jouw brief (letterlijk) jou 100% laat zien en uitstralen
  • Zorg ervoor dat je de lezer naar jou nieuwsgierig maakt
  • Zorg ervoor dat je de lezer laat glimlachen

Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226380

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum