Als je niet hard werkt dan ben je lui, toch?

Daily life / 25 november 2019
Als je niet hard werkt dan ben je lui, toch?
Tegenwoordig zijn we allemaal druk en werken we keihard. Je denkt misschien dat dat normaal is of dat het hoort bij een gelukkig en succesvol leven.

Maar waarom ben je lui als je wilt genieten van het leven en dingen wilt doen die er echt toe doen? Als je impact wilt maken, dan hoeven er echt niet altijd werken weken tegen over te staan van 40, 50 of nog meer uren.

Belemmerende overtuigingen

Een positieve overtuiging helpt je om een doel te bereiken. Daarentegen zijn belemmerende overtuigingen de negatieve opvattingen die jij als waarheid ziet en die je van je doel afhouden. Ze houden je in je comfortzone.

Zo geloven de meeste onder ons dat druk zijn nu eenmaal gewoon erbij hoort. Maar waarom besteden we niet veel meer aandacht aan de dingen die we diep in ons hart écht belangrijk vinden? Zoals je familie, persoonlijke ontwikkeling en dingen die je ontspanning geven. Vooral dat laatste is heel belangrijk, constante drukt is helemaal niet goed voor ons brein.

Niets doen is goed voor je!

Geregeld niets doen is namelijk van levensbelang voor je intellectuele productiviteit. Ik geloof dus oprecht, door zo nu en dan een stap terug te doen en rust te nemen, dat je veel energieker, productiever en creatiever wordt. Door de drukte raken we soms veel meer verwijderd van wat we echt willen en waar we goed in zijn en dat is volgens mij niet de insteek geweest van hoe je je leven voor je zag...

Hoeveel uur werk jij per week?


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226374

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum