Tips van een coach: Rust creëren in deze hectiek

Body & Mind / 08 april 2020
Tips van een coach: Rust creëren in deze hectiek
Doordat je noodgedwongen thuis werkt, je het huishouden moet doen en je daarnaast wellicht je kinderen om je heen hebt, lijkt het wel drukker dan ooit.

Tijd voor jezelf

Zeker nu is het belangrijk om bewust tijd voor jezelf te maken en te vertragen, al is het maar een kwartiertje. Dat doe je onder andere door te besluiten om sommige dingen niet meer te doen en los te laten. Hoe lastig dat ook is.

Het is daarom goed om te kijken wat jou natuurlijke ritme is versus wat je allemaal hoort of denk te moeten doen.

Wat is het beste voor jou of jouw gezin?

Om daar achter te komen, moet je eens loslaten wat je elke dag doet. Probeer eens met een frisse blik naar jezelf te kijken. Oordeel niet en laat je belemmeringen achterwegen.

Je gaat vandaag en de komende dagen jouw natuurlijke ritme opschrijven:

  • Hoe laat word je van nature wakker?
  • Op welke tijdstippen voelt het goed voor jou om te eten?
  • Hoeveel slaap heb je nodig?
  • Op welke momenten van de dag heb jij het meeste energie?
  • Wanneer ben jij op je best?
  • Op welke momenten ben jij het meest productief?
  • Op welke momenten heb je rust nodig?

Zijn er verschillen in jouw natuurlijke ritme en wat je nu daadwerkelijk doet? En wat zou je willen aanpassen? Neem de tijd om je ritme aan te passen ook naar gelang de situatie en vergelijk jezelf vooral niet met anderen.

Want verandering kost tijd, er zijn minimaal 66 dagen nodig om te wennen aan een nieuwe gewoonte en daar een automatisme van te maken.

Deze oefening staat in mijn Slow & Grow Journal

Om je op weg te helpen, heb ik een Slow & Grow Journal gemaakt met daarin verschillende oefeningen die jou laten stilstaan bij jouw ritme, balans en vertragen. Door elke dag een paar minuten stil te staan bij wat er voor jou werkelijk toedoet, zet je kleine stappen richting jouw verlangens en creëer je rust in de alledaagse hectiek. Wil je meer lezen over het Journal klik dan hier.

Leuk: Omdat het nu toepasselijker is dan ooit, krijgen lezers van VriendinnenOnline bij aanschaf van het Journal, het Slow Programma Onthaasten t.w.v. € 97,- cadeau! Hiervoor moet je bij het bestellen in de notities "Slow Programma via Vriendinnenonline" erbij vermelden.

slow-grow-journal-mirjam

Heel veel succes!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259838

Nieuwe leden

17-01-2021
16-01-2021
16-01-2021
15-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin