5 tips voor als je even niet lekker in je vel zit

Body & Mind / 30 november 2019
5 tips voor als je even niet lekker in je vel zit
Shutterstock
Soms heb je van die periodes dat je je even niet top voelt. En je kan er maar niet de vinger op leggen wat daarvan de reden is. Waarom voel ik mij zo? Heb ik iets verkeerd gegeten, was die ene afspraak toch teveel? Ik heb ook al even niet meer gesport. Je wil perse weten waar dat gevoel vandaan komt.

De drang om je goed te willen voelen

Te vaak streven we naar het fijne gevoel dat we willen hebben. Daar doen we dan ook alles aan. Wat ook 'normaal' is, omdat we genotszoekende wezens zijn en pijn zoveel mogelijk willen vermijden. Maar pijn hoort erbij. Het is een van de spirituele wetten: de wet van ritme. De ene periode voel je je goed en daarna weer wat minder. De ene keer sta je in de actiemodus en daarna is het tijd om het wat rustiger aan te doen.

Analyseren: wel of niet doen?

Je hoeft het niet tot in den treure te analyseren en het met je hoofd allemaal willen begrijpen. Soms is het er en doet het er niet altijd toe wat het allemaal kan zijn. Tenzij je je al heel lang niet goed voelt. En je niet met de dingen bezig bent die jou blij maken.

Zie het als een golvende beweging. Je weet dat na deze dip weer een periode komt waarin je je wel lekker voelt.

5 handige tips!

  1. Accepteer dat het erbij hoort. Vanuit die acceptatie, zonder gevecht, voel je meer ontspanning. Het mag er zijn.
  2. Duw het niet weg, want zonder dit nare gevoel weet je ook niet het fijne gevoel te herkennen. Zonder licht geen donker.
  3. Word comfortabel met het oncomfortabele gevoel.
  4. Richt je aandacht op dankbaarheid. Wat is er allemaal wel en waar ben je dankbaar voor?
  5. Focus je mind op wat er wel goed gaat in je leven. Want waar je je op focust, zal groeien. En zal zich meer gaan manifesteren in je leven.

Je zult merken dat je je hierdoor beter gaat voelen. En zo stapje voor stapje weer naar de top van die berg klimt. Voor meer tips bekijk mijn website en download GRATIS 'Hoe je dagelijks zorgt voor 30 minuten me-time'op mijn website.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259838

Nieuwe leden

17-01-2021
16-01-2021
16-01-2021
15-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin